Koʻk choyning shifobaxsh xususiyatlari

0
285
marta koʻrilgan.

Ota-bobolarimiz koʻk choyni qadim-qadimdan xush koʻrishadi. Ayniqsa, palov yegandan keyin ikki-uch soat oʻtib koʻk choyni bosib-bosib ichishadi. Darhaqiqat, koʻk choy shifobaxsh neʼmatlardan biridir. Tarkibida  antioksidantlar, vitaminlar va foydali darmondorilar mavjud.

 – Iliq koʻk choy asal bilan ichilganida miyaga quvvat bagʻishlaydi.

–  Koʻk choy buyrakni yuvadi, undagi yalligʻlanishni davolaydi. Siydik saydovchi xususiyatga ega.

– Doim koʻk choy ichib, sariq sabzi yeb yurgan odam oʻsma (rak) kasalligiga chalinmaydi.

– Olmali koʻk choy ham inson organizmiga barcha zarur narsalarni yetkazib beradi. Har kuni ikki dona olmani koʻk choy bilan damlab isʼtemol qilish qon bosimini pasaytirishga koʻmaklashadi.

– Semirib ketmaslikni oldini oladi.

– Keksarish jarayonini sekinlashtiradi va teri, tirnoqlar hamda sochlarni holatini yaxshilaydi.

– Chay qabul qilishning ham oʻz miyori bor. Bir kunda bir chaynik yoki uch stakandan ortib ketmasligi kerak..

R. SAPAYEVA tayyorladi.

Yoyish

MULOHAZA BILDIRISH

Mulohaza kiritilmadi!
Ismi sharifingizni kiriting.