Ota-bobolarimiz koʻk choyni qadim-qadimdan xush koʻrishadi. Ayniqsa, palov yegandan keyin ikki-uch soat oʻtib koʻk choyni bosib-bosib ichishadi. Darhaqiqat, koʻk choy shifobaxsh neʼmatlardan biridir. Tarkibida antioksidantlar, vitaminlar va foydali darmondorilar mavjud.
– Iliq koʻk choy asal bilan ichilganida miyaga quvvat bagʻishlaydi.
– Koʻk choy buyrakni yuvadi, undagi yalligʻlanishni davolaydi. Siydik saydovchi xususiyatga ega.
– Doim koʻk choy ichib, sariq sabzi yeb yurgan odam oʻsma (rak) kasalligiga chalinmaydi.
– Olmali koʻk choy ham inson organizmiga barcha zarur narsalarni yetkazib beradi. Har kuni ikki dona olmani koʻk choy bilan damlab isʼtemol qilish qon bosimini pasaytirishga koʻmaklashadi.
– Semirib ketmaslikni oldini oladi.
– Keksarish jarayonini sekinlashtiradi va teri, tirnoqlar hamda sochlarni holatini yaxshilaydi.
– Chay qabul qilishning ham oʻz miyori bor. Bir kunda bir chaynik yoki uch stakandan ortib ketmasligi kerak..
R. SAPAYEVA tayyorladi.