Koʻk choyning shifobaxsh xususiyatlari

0
475
views

Ota-bobolarimiz koʻk choyni qadim-qadimdan xush koʻrishadi. Ayniqsa, palov yegandan keyin ikki-uch soat oʻtib koʻk choyni bosib-bosib ichishadi. Darhaqiqat, koʻk choy shifobaxsh neʼmatlardan biridir. Tarkibida  antioksidantlar, vitaminlar va foydali darmondorilar mavjud.

 – Iliq koʻk choy asal bilan ichilganida miyaga quvvat bagʻishlaydi.

–  Koʻk choy buyrakni yuvadi, undagi yalligʻlanishni davolaydi. Siydik saydovchi xususiyatga ega.

– Doim koʻk choy ichib, sariq sabzi yeb yurgan odam oʻsma (rak) kasalligiga chalinmaydi.

– Olmali koʻk choy ham inson organizmiga barcha zarur narsalarni yetkazib beradi. Har kuni ikki dona olmani koʻk choy bilan damlab isʼtemol qilish qon bosimini pasaytirishga koʻmaklashadi.

– Semirib ketmaslikni oldini oladi.

– Keksarish jarayonini sekinlashtiradi va teri, tirnoqlar hamda sochlarni holatini yaxshilaydi.

– Chay qabul qilishning ham oʻz miyori bor. Bir kunda bir chaynik yoki uch stakandan ortib ketmasligi kerak..

R. SAPAYEVA tayyorladi.

PODELITSYa

OSTAVTE OTVET

Please enter your comment!
Please enter your name here